Version

Kategori

Språk

Etikett

Programvara

Kategori : Språk : Etikett : Förhandsgranska : Programvara : Gratisversion : N/A Filtyp : PDF Senast uppdaterad : 25 mars 2013 kl. 07:57

För förstahandsuthyrning av hus/villa, och tillhörande utrymmen, med eller utan möblemang. Med fält för egna bestämmelser och bilaga för inventarier.

För korttidshyra, se Hyreskontrakt semesterbostad.

Finns även som kontrakt med tillägg om förköpsrätt.

Produkten är flyttad till vår nya webbshop! Vänligen fortsätt genom att klicka här...

23 kommentar än så länge.

 1. Åke Nordh
  svara

  Skicka formulär.

  • admin
   svara

   Förstår tyvärr inte vad du menar…? Är det någon mall du önskar fanns här? Är det denna mall du vill ha så laddar du ner den själv. Se sidan ”Hjälp” för information om hur du gör.

 2. PatJer
  svara

  Hej,

  Gillar dina mallar skarpt – bra jobbat! Jag lyckas dock inte med utskrift utan vattenstämpel på detta (hyresavtal villa) dokument.

  • admin
   svara

   Jag provade att skriva ut ett exemplar av denna mall nu på en skrivare och det kom inte någon vattenstämpel (den stora texten snett över dokumentet där det står kjeell.se). Så jag kan tyvärr inte svara på varför det kommer med när du skriver ut den.

 3. kari
  svara

  kiitos :D

 4. annelie
  svara

  hej tänkte höra om det finns nått kontrakt för att hyr köpa ett hus skulle behöva ett mvh annelie

  • admin
   svara

   Har aldrig hört talas om att hyrköpa ett hus :o Det finns kontrakt för antingen eller. Allstå, antingen ett hyreskontrakt för hus eller ett köpekontrakt för hus.

 5. helen
  svara

  hej
  undrar bara om det finns något kontrakt som annelie frågade om…
  hyr köpa ett hus.vi ska också göra detta.
  man hyr först och sen om det känns bra och och det går så köper man huset.

  //Helén

  • admin
   svara

   Jag har, som sagt, aldrig hört talas om detta. Men det låter rimligt att man då borde skriva ett ”vanligt” hyreskontrakt fast att man även skriver in att man har förköpsrätt el. dylikt och som då även reglerar ett ev. överenskommet pris, tidsperioder etc.

   • Pernilla
    svara

    Hej!
    Jag är också ute efter ett formulär för att som de säger ”hyr-köpa”, alltså ett hyreskontrakt med Köpoption. Det förekommer att man gör så, men det verkar inte finnas färdiga mallar för ändamålet. I vårt fall vill vi hyra ett hus i ett år och sedan köpa det för ett förutbestämt pris.
    Egentligen är jag väl ute efter en mall där ”övrigt” rutan lämnar större plats för att skriva ned villkoren för köpoptionen, samt en ruta att kryssa för att man just har en köpoption och en rad där man kan fylla i den överenskomna summan.

    Jag har letat på nätet men inte hittat något, så för oss blir det nog att skriva ett vanligt hyreskontrakt och bifoga en egenhändigt komponerad bilaga med villkoren för optionen.

    Men eftersom det är flera här som efterfrågar ett sådan formulär, vore det kanske inte helt dumt att någon som har kunskapen utformar en sådan mall?

    MVH

    • Pernilla
     svara

     Oj! Och nu såg jag att det fanns en sådan mall. Tack så mycket!

 6. Helen
  svara

  Hej igen!
  Det var precis detta jag ville ha….
  Vi kommer att skriva så som du rekommenderar,vi hade själva tänkt att vi skulle få med allt detta.
  Tack för en jätte bra sida.

  //Helén

 7. Birgitta jarl-Wogenius
  svara

  fantastiskt…inte nog me att det e gratis….jag slapp ju köra te stan inhandla i bokhandeln….förnämligt….hur kommer det sej att detta e gratis???
  mvh Birgitta

  • admin
   svara

   Karma!? Hahaha. Näe, jag tycker det borde finnas gratis helt enkelt… saker och ting brukar ju kosta rätt mycket ändå innan det är färdigt och då känns det ju onödigt att behöva betala för en bit papper också…

 8. Lennart Andersson
  svara

  Hej!
  Varför kan jag inte spara ifylld mall eller mejla den,Jag har ju betalat 50 kr för att få en upplåst mall!

  • admin
   svara

   Det beror förmodligen på att du använder ett program som inte kan göra det. (ex. Acrobat Reader) – se sidan hjälp för mer information

   • Lennart Andersson
    svara

    Använder Adobe Reader.Vilket program skall jag använda?Hur skalljag göra för att ladda ner anvndbart program ,och kan jag öppna den nerladdade filen i detta?Kan jag inte detta förstår jag inte varför jag skall betala och inte använda gratismallen!
    /Lennart

    • admin
     svara

     Som sagt… Acrobat Reader tillåter inte att spara data i dokument som har nån typ av skydd (i det här fallet modifiering). Det är tyvärr inget vi kan påverka eller göra något åt.
     Som framgår vid köp så är det upp till dig som köpare att kontrollera att du har den datamiljö som krävs för att använda mallen för det du avsett att använda den till och det står även att gratisprogram brukar ha vissa begränsningar. Fullversionen har inga problem att spara formulärdata och/eller att maila den.

 9. Irwing
  svara

  Varför skall jag betala 50 kr för en ”upplåst” version av hyreskontrakt, när den ser exakt lika ut som gratisversionen?

  • admin
   svara

   Det är inte utseendet på mallen som är skillnad, utan funktionerna. I en betalversion är bl.a. menyerna upplåsta och det går att spara formulärdata. Dock har vissa program begränsningar oavsett version. Se sidan Hjälp & Info för mer detaljer.

 10. Göran Ejme
  svara

  Tack för denna gratistjänst. Enkelt ifyllande. (har köpt ett formulär via internet som jag nu kastar och använder detta enklare formulär…tack än en gång). / Göran

 11. Linda
  svara

  Hej
  Jag förstår inte riktigt meningen

  ” Vid tidsbestämd hyrestid är uppsägningstiden gällande 3 mån från närmast kommande månadsskifte i annat fall är hyresavtalet förlängt med 12 månader för varje gång.”

  Har du möjlighet att förtydliga detta för mig?
  ( vi har använt oss av detta kontraktet och valde att fylla i hyrestid till och med 2013-05-01)

  • admin
   svara

   Är hyrestiden tidsbestämd så är det 3 månaders uppsägningstid. Sägs kontraktet inte upp minst 3 månader före slutdatum så blir det ny kontraktstid på 12 månader. Ex. kontraktstid i avtalet: 2010-01-01 — 2011-12-31. Kontraktet måste då sägas upp 3 månader före 2011-12-31, dvs senast den 2011-09-30. Om så inte sker, så förlängs kontraktet till 2012-12-31 och ny uppsägningstid är då 2012-09-30 (3 månader före slutdatum).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>