Version

Kategori

Språk

Etikett

Programvara

Kategori : Språk : Etikett : Förhandsgranska : Programvara : Gratisversion : N/A Filtyp : PDF Senast uppdaterad : 22 mars 2013 kl. 12:38

För upp till 2 köpare och säljare.

Köpekontrakt och köpebrev för köp fastighet är en komplett standardmall när du ska köpa eller sälja fastighet (hus med tomt)

Det finns även ett fält för att kunna fylla i egna köpevillkor, som exempelvis om bränslelager ska ingå, reglering av energideklaration, besiktningsanmärkningar som inte omfattas eller vad man nu kommer överens om. Med direktlänk till lagfartsblankett.

Vissa fält fylls i automatiskt (ej gratisversion) så du inte behöver fylla i samma information flera gånger. Dokumenten brukar kostar 100-900 kr styck om du köper via internet eller i bokhandeln, man brukar dessutom få betala mer om man ska kunna fylla i dokumentet på skärmen.

Finns även som Köpekontrakt för upp till 3 köpare och säljare.
Se även Köpekontrakt avseende obebyggt tomtmark.

Produkten är flyttad till vår nya webbshop! Vänligen fortsätt genom att klicka här...

35 kommentar än så länge.

 1. Jess
  svara

  Duktiga du! =)

 2. Annki
  svara

  Hej Christina! Vad GLAD jag blev när jag finner en medmänniska som bjuder på sina tjänster helt GRATIS!!! Tänk om vi alla kunde hjälpa varandra mer som du. Men blev så ledsen när jag inte kunde öppna köpekontraktet fastighet ;(
  Skulle du kunna vara så söt och maila det till mig?

  Kram Annki

  • admin
   svara

   Hej Annki.
   Skoj att kunna göra någon glad Ibland fungerar det bättre att spara ner dokumenten på sin hårddisk och sedan öppna dom istället för att öppna dom direkt från internet. Men jag skickar ett mail med köpekontraktet

 3. Ingela
  svara

  Hej Christina!

  Är i stånd med att sälja min sommarstuga och letar runt på webben efter köpekontrakt. Hittade din sida och blev väldigt glad! Tyvärr får jag inte just den länken till köpeavtalet för fastighet att fungera.. De övriga fungerar som det ska.

  Kan jag om möjligt be om samma tjänst som Anki ovan?

  Stort tack på förhand!

  Varma hälsningar Ingela

  • admin
   svara

   Ingela… endel har haft problem med att filen innehåller bokstaven Ö. Detta är nu ändrat så det bör fungera att ladda ner den nu.

 4. Annki
  svara

  Hej!

  Jag önskar också få köpeavtalet sänt per mail. Jag kan inte
  öppna dokumentet även om jag har sparat det på hårddisken.
  Tackar på förhand!

  Med vänliga hälsningar
  Annki

  • admin
   svara

   Man måste ha Acrobat Reader för att öppna filerna(se startsidan). Om du har det, vad får du för felmeddelande?

   • Annki
    svara

    Jag har nu sparat filen på hårddisken. Jag kan öppna filen och skriva men
    jag kan inte spara det ifyllda dokumentet. Är det möjligt att gör det?

    • admin
     svara

     Jag antar att du redan provat att klicka på ”Spara” knappen i dokumentet… Det kan hända att det är versionen av din Acrobat som inte accepterar knappen. Har du provat att trycka Ctrl+S (Spara) eller Shift+Ctrl+S (Spara som)?

 5. Angelica
  svara

  Hej!

  Jag skulle jättegärna vilja ha en mall för att sälja en bostadsrätt. Vi har hittat drömhuset och förhoppningsvis en dam i vår förening som vill köpa lägenheten, så verkar det gå undan ;) Det vore jättesnällt om du kunde hjälpa oss med en mall för köpekontraktet. Jag önskar dig en underbar dag!
  Angelica

  • Angelica
   svara

   Oj förlåt, nu ser jag att jag kunde ju få ner den själv! Ursäkta min kommentar och tack snälla för att du finns!

 6. Evald Filppa
  svara

  Hej!
  Har sökt förrättning på utökning av tomt, vilket köpare och säljare har undertecknat. Undrar ifall det räcker eller måste köpekontrakt delges till lantmäteriet?
  Mvh Evald

  • admin
   svara

   Den frågan får du nog ta med lantmäteriet eller någon juridisk kunnig inom området.

 7. Marika
  svara

  Hej!
  Vi ska eventuellt köpa ett hus privat och, som många andra, så tycker jag dokumenten är en onödig kostnad när det redan är så mycket runtom som ska ordnas i papper.
  Egentligen är väl det här säljarens uppgift men jag vill göra det enkelt för damen :D

  Jag vill bara först veta, är ni säkra på att dokumentet är aktuellt i nuläget? Jag vet inte hur ofta sådant uppdateras om fler uppgifter behövs…

  Tack för att ni finns! Det här är verkligen ett gott initiativ

  • admin
   svara

   Hej.
   Det fält som inte finns med är uppgift om energideklaration (om man nu vill ange detta i kontraktet), men detta kan fyllas i under övrigt. Exempelvis vem som ska bekosta ev. åtgärder.

 8. Pernilla Danielsson
  svara

  Hej, det här är ju fantastiskt! En undran: fungerar Köpekontrakt och köpebrev för köp fastighet även för bostadsrätt, eller har du tips på var jag kan hitta köpebrev för bostadsrätt någon annan stans?
  Hälsningar Pernilla

  • admin
   svara

   Jag är inte säker, men jag tror att det är speciella överlåtelseavtal för bostadsrätter. Typ Riksbyggen och HSB brukar utfärda dessa avtal.

   • admin
    svara

    Nu finns det ett överlåtelseavtal för bostadsrätt för nedladdning

 9. Tom
  svara

  Hej,

  Jag och min far äger en bostadsrätt, min far vill nu sälja sin del pga ekonomiska problem, jag vill köpa upp hans del 25% av lägenheten. Kan jag använda detta köpekontrakt och köpebrev för försäljningen är juridiskt bindande och korrekt?

  Uppskattar all hjälp jag kan få.

  Med vänliga hälsningar,

  Tom

  • admin
   svara

   Det här kontraktet är INTE anpassat för försäljning/köp av bostadsrätt. Det finns dock ett kontrakt för överlåtelse av bostadsrätt.

 10. Christine
  svara

  Hej!
  Tack för jättebra blanketter, jag har verkligen haft användning för dom. En fråga dock – i köpebrevet under överlåtelsedelan ska man ange kontraktsdatum. Är det datum för när köpekontraktet tecknades eller är det datum då köpebrevet skrivs? Tacksam för snabbt svar om du har möjlighet. Och tack igen för dokumenten.

  Hälsningar Christine

  • admin
   svara

   Överlåtelsedatum är när köparen ska få tillträde. Kontraktsdatum är när kontraktet skrivs. Ex kan ni skriva kontrakt idag (kontraktsdatumet) att köparen ska få tillträde den 1 december (överlåtelsedatumet).
   Hoppas det gav svar på din fråga.

 11. Mr M
  svara

  Du har glömt att eventuell maka/make normalt behöver godkänna försäljningen. Om man inte har detta får köparen vilande lagfart och dubbla expeditionsavgifter ska betalas.

  Ett till tips är att vara noga med om det är en fastighet eller en tomträtt som säljs. Om man skriver fel på avtalet/köpebrevet så blir det avslag och du får vänta minst 4 veckor till innan du kan söka igen. Samma är det om man tror att båda har lagfart men det är egentligen bara en eller tvärt om.

  Om man köper en avstyckning så har oftast avstyckningen inte fått något taxeringsvärde. Då behövs ett värdeintyg skickas med som visar marknadsvärdet den tag man köpt.

  Skicka alltid originalet och ingen färgkopia eftersom det blir avslag (och därmed minst fyra veckors väntetid) om man inte skickar det.

  Det var lite allmänna tips

  • admin
   svara

   Alla mina mallar är generella för att passa så många som möjligt utan onödigt många sidor. Det är upp till var och en att kontrollera vad som krävs för ens eget syfte.

   Vad gäller maka/makes underskrift så är det kommenterat här : http://kjeell.se/gratismallar/tycktill#comment-59

   Men tack för tipsen till användarna.

 12. Fredrik
  svara

  Är det någon mer stans man måste registrera försäljningen (skall sälja en tomt) än lantmäteriet? Tingsrätt eller liknande?

  • admin
   svara

   Jag tillhandahåller enbart mallar. För jurdiska frågor bör du kontakta en jurist inom det område det gäller. Jag tror säkert att lantmäteriet också kan besvara din fråga. Normalt sett behöver man endast registrera ägarbytet hos Lantmäteriet vid försäljning av en fastighet, men det kan finnas undantagsfall

 13. Lars Widhe
  svara

  Suveränt.

  Jag skall sälja min fastighet och vi är överens om att jag får friskriva mig från dolda fel. Är skrivningen i din mall tillfyllest för detta eller behöver vi komplettera.

  Hälsningar i vårens tid

  Lars

  • admin
   svara

   Jag ger inga juridiska råd. Är du osäker på något bör du kontaka en jurist inom ämnet.

 14. Anders Askelöf
  svara

  En besvärlig fråga; är det möjligt att få dessa dokument på engelska?

  • admin
   svara

   Se sidan ”Kontakt” hur du går till väga för att beställa en mall.

 15. Petnoga
  svara

  Tack för mallarna.
  Jag har hittat ett par stavfel, i köpekontraktet under inteckningar.. så står det egenomen men ska vara egendomen och i köpebrevet under köpare så finns det två köpare 1.
  Vill du ha den här typen av kritik bland kommentarerna eller finns det någon annanstans att rapportera felstavningar m.m.?

  • admin
   svara

   Det går bra att upplysa här :D Tack för infon… får rätta till det vid ett tillfälle :D

 16. Rune Hemphälä
  svara

  Tack för mallarna.

  mvh Rune

 17. Erik
  svara

  Hej
  Jag skall registrera orgnr i köpekontrakt. Fältet förutsätter personnummer med 4 siffror i årtal. Hur skall jag göra?
  Hälsn.
  Erik

  • admin
   svara

   Ett organisationsnummer för en juridisk person börjar med 16 som sekesiffra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>