Här har du möjlighet att lämna allmänna synpunkter eller önskemål.


60 kommentar än så länge.

 1. jess
  svara

  du e bra smart du !!

 2. Gunilla
  svara

  Löneutdrag med formler!

 3. admin
  svara

  Gunilla, nu finns det ett enklare lönebesked med formler som summerar och räknar ut skatter och arbetsgivaravgifter.

 4. Gunilla
  svara

  Hej och ett jättestort tack för mallen, du har gjort ett fantastiskt jobb, men går det att få inlagt formel med ackumulerad bruttolön, nettolön och avdragen skatt?

 5. admin
  svara

  Det skulle i så fall innebära att du måste ha 12 sidor i mallen som för varje sida (månad) räknar ner till nästa sida. När man då skriver ut måste man välja vilka sidor man ska skriva ut, annars skrivs alla 12 sidor ut. Det går att lägga till manuella fält där du själv skriver i ackumulerade uppgifter. I annat fall skulle jag rekommendera dig att använda Excel istället där du kan ha flikar för varje månad.

 6. Gunilla
  svara

  Ok. Tack för tipset.

 7. Bengt lindström
  svara

  Hej Christina
  Jag kommer att använda dina köpekontrakt för försäljning av fastigheter och undrar om det är en jurist som skrivit texttilläggen tex. skick och garanti mm, det ser totalt bra ut totalt.

  Har du något enkelt program liknande lönebeskedet för att skriva milpengar???Jag har köpt program som är omöjligt att använda.

  mvh Bengt

 8. admin
  svara

  Hej Bengt. Det är jag som gjort kontraktet, och jag är ingen jurist, men det innehåller den standardinformationen som lantmäteriet behöver och som täcker det vanligaste i husaffärer. För mer invecklade fastighetsaffärer bör man, med hjälp av sakkunnig, upprätta ett eget kontrakt. Gällande innehållet så har jag kikat på olika avtal för att få med så mycket som möjligt ”generellt” från dom till ett avtal på en sida. Gällande milpengar så antar jag att det är reseersättning för resa med egen bil du menar?? Ska försöka få upp en sådan under dagen eller morgondagen.

 9. Carl Axel Borssén
  svara

  Hej

  Mall för avbetaling (avbetalningsplan)
  vore väl en bra idé

 10. admin
  svara

  Hej Carl Axel.
  Du får nog vara lite mer specifik i vad du behöver. Det finns många typer av avbetalningsplaner. Exempelvis att man gör upp en avbetalningsplan på en gammal skuld, att man gör upp en avbetalningsplan på ett nytt lån, att man själv bara vill räkna på olika avbetalningsalternativ om man vill ta ett lån. De första två kräver då även att det ska finnas en kontraktsdel till själva avbetalningsplanen.

  Det finns även olika typer av avbetalning: Rak amortering (olika belopp varje månad, samma amortering) och Annuitiet (samma belopp varje månad, olika amorteringar).

  Gäller det en skuld finns det ett skuldebrev att ladda ner under Gratis mallar där man kan välja att lägga på ränta och ange rak amortering.
  Sen vad gäller avbetalningsplaner med specificerad uträkning så är kanske inte Acrobat det bästa att använda utan jag skulle rekommendera Excel till det. För att alla ska kunna ta del av mina mallar har jag valt att enbart lägga upp mallar i PDF (Acrobat)

 11. Urban
  svara

  Hej
  Du har ingen mall för regressrätt för ett borgensåtagande mot de andra borgensmännen?

 12. Jensa
  svara

  En mall för tjänsteledighet vore ju inte helt fel kanske!?

  Mvh Jensa

 13. admin
  svara

  Är det ansökan du syftar på då Jensa?

 14. Jensa
  svara

  ja exakt..
  Nån enkel så bara…inga alternativ som barnledig, studier o så bara en enkel stillren typ.

 15. Björn
  svara

  Köpekontrakt fastighet saknar fältet
  ‘Godkännes av säljarens make/maka eller sambo’

  En viktig uppgift…

 16. admin
  svara

  Hej Björn. (Jag får en känsla av att du har en bitter erfarenhet av ämnet).
  Det är väldigt få som faktiskt är i behov av det fältet enligt vad jag upplevt.
  Normalt sett är man som make/maka/sambo delägare och då använder man fältet säljare 2.

  Det är äktenskapsbalken som styr vad som gäller här. Är det något som är en enskild egendom (genom exempelvis äktenskapsförord) behövs inte godkännande såvida inte fastigheten är en gemensam bostad. Då behövs godkännande. Men även där finns undantag. Har ägaren fått fastigheten genom arv, testamente eller gåva behövs inget godkännande och ägaren kan alltså sälja fastigheten mot make/makas vilja i det fallet.

  Observera! Detta är hur jag har tolkat äktenskapsbalken. Är man osäker bör man kontakta en jurist.

  Skulle man absolut vilja använda min mall och behöver ett godkännande, kan man ju alltid skriva det med penna :)

 17. admin
  svara

  Jensa: Nu finns en ansökan om tjänstledighet att ladda ner. Kan även användas vid semester, arbetstidsförkortning etc.

 18. Jerry
  svara

  Hej Christina!
  Snubblade över din sida när jag letade efter en mall för kostnadsförslag, den typen man använder sig av t ex om ett försäkringsbolag vill ha ett kostnadsförslag av en extern firma. Sen kanske nån sorts offertmall skull vara bra.

  Tack för en superhjälpsam sida, keep up the good work :)

  // Jerry

 19. Lovebox
  svara

  Hej och tack för dina mallar. Har inte testat dom ännu, men laddat ner anställningsavtal och lönebesked. Mycket hjälpsamt. Tack igen.

 20. Victor
  svara

  Tack för riktigt bra mallar!! Keep it upp:) Kraam!

 21. lasse
  svara

  Hej!
  Toppenjobb du har gjort!!

  jag skulle vilja se en mall för ett trapphus anslag när man ska utföra en tjänst eller arbete i lägenheter,,,

 22. Camilla Moss
  svara

  Hej! VIlken fin mall för lönebesked! (Jag höll just på att påta ihop mitt första) Tack så jättemycket! Men jag har ett litet problem. Vi är tillfälligt i Kina och jag behöver kunna skicka lönebeskeden som pdf och det verkar inte gå eftersom mallen är låst…

 23. admin
  svara

  Camilla. Mallen är inte låst för att kunna spara eller skriva ut. Det är bara menyn som inte syns. Så här gör du….
  Alternativ 1: Om du har fullversion av Adobe Acrobat bör du också ha en pdf skrivare. Då kan du alltså skriva ut din ifyllda mall och få en pdf fil.
  Alternativ 2: Högerklicka på den rosa mappen och ”spara mål som” och spara mallen på din hårddisk. Öppna mallen från hårddisken och fyll i den. Tryck på tangenterna Ctrl + S för att spara det du fyllt i. Sen kan du skicka filen via exempelvis e-post.

 24. Caroline
  svara

  Hej!

  Jag ska hyra ut min lägenhet i andra hand. Är det då okej att jag använder din mall? Tänkte eftersom det står att kopiering är förbjuden :) Säkrast att kolla upp innan så jag inte gör något fel. Jättebra mall i alla fall!

  Mvh/Caroline

 25. admin
  svara

  Caroline. Vad roligt att du gillar mallen. Att det står att ändring och/eller kopiering inte är tillåtet menas att man inte får kopia innehållet, alltså själva mallen, för att göra en egen mall utav det. Att fylla i mallen och använda den hör inte dit. Så, Ja, det är tillåtet att använda den i icke kommersiellt syfte (alltså sälja den eller på annat sätt tjäna pengar på den).

 26. Caroline
  svara

  Okej, vad bra! Tack så mycket för svaret.

 27. Mikael
  svara

  Tack för att jag hittade denna sida!
  Många bra mallar men tyvärr så hittade jag inte en mall som avser inneboendekontrakt eller kontrakt för delad bostad, det vore en välgärning om du kunde hitta ett sådant och lägga upp det här för nedladdning.
  Jag försökt att hitta sådant men jag kan inte hitta något sådant på nätet du kanske är bättre på att hitta sånt?!
  Jag hittade ett fast det var alldeles för enkelt och saknade en hel del väsentlig information.
  Jag såg att det fanns ett kontrakt för andrahandkontrakt bland de olika kontrakt att lada ner, i de såg jag att det inte fanns något fält för lägenhes-nr (jag kanske missade det)
  det är ju så nu för tiden om man bor i en lägenhet så ska man skriva sig på en lägenheten där man bor, det är skatteverket vill ha det, det räcker ju inte bara en adress nu för tiden som folkbokförings adress utan man måste ju ha lägenhetens-nr eller om man hyr ett hus så skall man ha fastighetsbetäckningen för det.

  1 inneboendekontrakt:

  2 kontrakt för delad bostad:
  Då menar jag att två eller flera delar på en bostad och var och en står för sin andel i bostaden.
  Och de är skrivna på bostaden.
  Det kan vara så att en av dem har ett förstahandskontrakt för bostaden eller har ett andrahandskontrakt men vill dela bostaden med någon eller några, dock ej som inneboende utan att man dela bostaden med var och en av de andra. Dock ej med samma besittningsrätt till bostaden som den med förstahandskontrakt eller andrahandskontrakt.

  3 Besittningsrätt till en bostad:
  Ett avtal som man självmat avsäger sig besittningsrätten till en bostad.
  För att detta skall fungera rent juridiskt skall hyreskontraktet löpa på 9 månader i taget.
  Då kan man inte överta eller bostaden eller vara kvar i bostaden vid en eventuell uppsägning utan lägenhetsinnehavare medgivande.

  Tack ändå för att det finns ett ställe där man kan få tag i kontrakt på ett enkelt och rimligt sätt!
  Mikael

 28. admin
  svara

  Kul att du hittade hit Mikael. Vad gäller de kontrakten som finns på min sida så är det jag själv som skapat dom. Jag letar alltså inte reda på andras kontrakt och lägger upp dom här.
  Det du nämner om lägehetsnummer så finns det fältet under rubriken Belägenhet mm. Under samma rubrik finns även fält för fastighetsbeteckning, vilket du också nämner.

  Men tack för tips om de kontrakten du söker…. jag ska se vad jag kan påta ihop för något…

  Tillägg 2011-03-23: Nu finns hyreskontrakt för inneboende för nedladdning.

 29. fathi
  svara

  du är grum du hjälpte mig med min inbondekontrakt som jag viste inte hur jag skulle göra för att det ska var juridisk bindande grumt :)

 30. Jane
  svara

  Hjärtligt tack för att du underlätta min dag genom o ha färdiga mallar. Gött de va ju bara till o skriva ut.

  TACKKKKKKKKKKKKK =)

 31. Elinoar Lindroth
  svara

  TACK snälla! Kanonbra sida. Du ska ha en stor eloge för dina underlag. Tack igen.

 32. Johan G
  svara

  Hej!
  Skulle ha tag på ett förslag till skuldebrev.
  Hittade det på din sida.
  Så att jag kommer nog att använda det.
  TACK så jättemycke för hjälpen.

  Verkligen bra webbsida med bra mallar där man får hjälp med ifyllandet..

  TACK! Johan Gustafson

 33. Lena Halldin
  svara

  Tusen tack för att din sida finns:-) allt blev mycket enklare när vi skulle sälja svågerns sommarhus och mallarna var mycket proffsiga`)

 34. Bertil Karlsson
  svara

  Tack för hjälpen.
  Underbart att allt jag behöver finns på ett ställe.
  Jag kommer att använda detta flera gånger.
  Bertil

 35. Niklas Axelson
  svara

  Måste göra något fel, försöker använda ”Lönebesked” så jag kan skicka det som en PDF-fil, men det är ju lösenordsskyddat?

 36. admin
  svara

  Niklas, se kommentaren från den 20 januari.

 37. Urban G
  svara

  Hej din fakturamall är kanon! jag undrar om jag får använda den till mitt företag ?
  ( får inte användas kommersiellt syfte )
  Hälsningar Urban

 38. admin
  svara

  Vad roligt att höra Urban. Kommersiellt syfte betyder att man inte får tjäna pengar på mallen (se kommentar från 28 januari) och såvida du inte tänkt göra det så får du absolut använda den.

 39. Niklas
  svara

  Adobe Acrobat X Pro 10 – försöker skriva ut som Adobe PDF:

  %%[ ProductName: Distiller ]%%
  This PostScript file was created from an encrypted PDF file.
  Redistilling encrypted PDF is not permitted.
  %%[ Flushing: rest of job (to end-of-file) will be ignored ]%%
  %%[ Warning: PostScript error. No PDF file produced. ] %%

 40. admin
  svara

  Vissa gratismallar och i vissa versioner av Acrobat är det ej möjligt att skriva ut på PDF skrivare. Det går dock att spara ett ifyllt dokument som en pdf fil (Ctrl+Shift+S). Detta beror på att dokumentet är låst för vissa funktioner. Det går att få dokumentet upplåst, se http://kjeell.se/gratismallar/kontakt

 41. Robert
  svara

  Hej!
  Försöker öppna köpekontrakt för fastighetsmallen, men den filen är lösenordsspärrad? Hur ska jag göra?

  mvh
  Robert

 42. admin
  svara

  Hej Robert.
  Jag kan inte svara på vart varför du har problem eller lösningen på detta. Det är över 1.500 personer som laddar ner filen och inte haft problem med att öppna den. Däremot är vissa funktioner spärrade i dessa gratisversioner.

 43. annika bjureflo
  svara

  Tusen tack…..älskar sådana här sidor!! Har sparat den som favorit!/mvh Annika

 44. Irma
  svara

  Tack för en otroligt bra samling av dokument. Underbart att ”någon” lägger ner tid för oss andra.

  TACK igen.

  /// Irma

 45. Björn
  svara

  Tack för bra hyreskontrakt!

 46. kari
  svara

  Tack ! :)

 47. matti
  svara

  Finns det ingen möjlighet att kunna spara en kopia på reseräkningsmallen i adobe?
  Samt en funktion för att kunna e-posta en färdig räkning?
  Det verkar vara kopieringskyddat på något sätt..
  Finns det en annan version av mallen till någon kostnad där dessa funktioner ingår??
  /matti

  • admin
   svara

   Se sidan ”hjälp” om hur du sparar dokumentet. Den går sedan att bifoga som fil i ett e-postmeddelande.
   Gällande upplåsning av funktioner, se sidan Kontakt.

 48. Kamilla
  svara

  Underbart att det finns sånna som er!!

  Tack så mycket!

  //Kami

 49. Anon
  svara

  Stort tack för mallar!

 50. Karl Novis´
  svara

  Hej,
  tack för utomordentlig hjälp.
  OBS! Saknar mall för försäljning av stuga på ofri grund med friskrivningsklausul.
  Hoppas

  Tack

  • admin
   svara

   Nu finns mall för överlåtelse av byggnad på ofri grund med fält för egna villkor och överenskommelser där friskrivningsklausul kan anges.

 51. Berit Båryd
  svara

  Om jag köper en betalmall för köpekontrakt-köpebrev kan jag då göra ändringar i dokumentet? Jag vill ta bort och lägga till rader i mallarna. Tacksam för snabbt svar.

  • admin
   svara

   Nej, du har ej möjlighet att ändra utseendet i själva mallen.

 52. Blagojce Vasilevski
  svara

  Hej

  Köpte en Mall från er Hantverkarkontrakt

  Men jag fick aldrig nåt mejl med mallen?

  Mvh

  • admin
   svara

   Se sidan Kontakt för information angående detta.

 53. Berit Båryd
  svara

  Jag avstår från nyhetsbreven framöver.
  Kontraktsmallen fungerade bra, tack!

  • admin
   svara

   Gällande mailen då får angående nya inlägg samt svar. Längst ner i dessa mail finns en ”avprenumeneringslänk”. Du klickar på den för att avsluta prenumerationen.

 54. Karl Novis
  svara

  vill avsluta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>